Zo kun jij je spaardoelen halen in 2022

3 tips hoe je je financiële doelen kunt halen voor 2022


Voordat ik met mijn mail begin, wil ik alvast wat tofs met je delen.
Dinsdag 21 december organiseer ik een workshop, (spaar) doelen stellen. Omdat voor sommigen concrete doelen stellen lastig is en voor degene die het ingewikkeld vinden om er een ook een plan voor te maken en zich daar vervolgens aan te houden....
Lees alle info onder dit blog of kijk hier: Workshop spaar doelen stellen 21 december 2021De goede financiële voornemens....
De eerste weken van het nieuwe jaar gaat het vaak nog wel goed. Je bent super gedreven om het deze keer anders aan te pakken. Het zijn dure maanden met veel uitgaven. Je neemt jezelf voor om nu even rustig aan te doen met uitgeven, zodat je je buffer weer wat kan aanvullen.

Maar zodra je je verder in de maand komt, komen er toch weer onverwachte uitgaven, verschillende abonnementen worden afgeschreven en de contributie van het sporten moet één deze dagen betaald worden.

Er komen toch weer allerlei redenen op je pad om meer geld uit te geven dan je gepland had. Elke maand opnieuw, stel je jezelf weer opnieuw doelen… mega frustrerend, want jouw spaardoelen lijken echt nooit haalbaar.

Voor je weet het, is er bijna weer een jaar voorbij en is die spaarrekening zeker niet gegroeid afgelopen tijd. Hoe doen anderen dit toch. Bij jou lijkt soms wel, hoe meer er inkomt, hoe meer eruit lijkt te gaan.


Hierbij tips hoe je wel je spaardoelen kunt halen voor 2022


1. Weet waarvoor je wilt sparen.
Deze opmerking lijkt bijna te simpel, maar ik merk in praktijk dat hier vaak de oorzaak van het probleem ligt. Niemand spaart om te sparen. Wie probeert geld te sparen zonder een duidelijk doel voor ogen, zal er nooit uithalen wat er in zit.

Dan is er ook niet écht een reden om je best te doen toch. Het heeft geen consequenties als je het niet doet. De voordelen om het niet te sparen, blijven te groot en verleidelijk.
Dus bij deze, bepaal je dromen, weet waarvoor je geld nodig hebt. Niet andersom dus. Maak je dromen visueel, zodat je goed voor ogen hebt, waarom je het doet.2. Maak je doelen niet te groot en houdt focus.
Je bent gemotiveerd, weet goed waar je voor wilt sparen en bent zo enthousiast dat je jezelf vaak overschat. In de bui dat je je voornemens hebt bedacht, sta je onvoldoende niet stil bij hoe je dat voor elkaar gaat krijgen, dat bedenk je later wel.
Als je doelen te ambitieus en te groot zijn, ben je heel snel weer afgehaakt, omdat het simpelweg gewoon niet haalbaar en realistisch is.

Mijn advies, maak je doelen klein. Niemand heeft een marathon in 1x uitgelopen zonder training. Wat kan jij vandaag doen om je grotere doel op lange termijn te bereiken.3. Je moet keuzes durven en willen maken.
Om je doelen te bereiken, zul je bewust naar je eigen huidige gewoontes moeten (willen!) kijken, om te weten wat er anders moet. Dit betekent dat je keuzes moet maken en dat is niet altijd even makkelijk. Want ons brein is nou eenmaal ingesteld dat we direct in onze behoeftes bevredigd willen worden en dan is sparen echt een lange termijn plan.

Je zult dus heel bewust, elke dag hier mee aan de slag moeten, om bewust NEE te zeggen voor korte termijn “beloningen” om voor lange termijn te krijgen wat je wilt.


Ik zou zo nog 5 kantjes kunne typen over dit onderwerp, maar dat zal ik je besparen 😉

Daarom heb ik anders waardevols voor je om het niet alleen bij deze tips te laten.

Dinsdag 21 december om 9.30 geef ik de workshop “spaar & financiële doelen stellen 2022.


Hier gaan we heel praktisch aan de slag zodat jij hele concrete doelen neer kunt te zetten en een strak plan zodat je het voor 2022 niet alleen gaat voornemen, maar ook echt kunt gaan DOEN.

Wanneer je je inschrijft vóór zondag 12 december 20.00 , bied ik voor de early birds deze (online) workshop aan voor € 17,- incl BTW.

Dit is inclusief (digitaal) werkboek, zodat je ook meteen aan de slag kunt.
Daarna gaat de investering naar 27,- incl BTW, wat volgens mij nog steeds een no brainer is.


Ben je er bij? Dinsdag 21 december van 9.30-11.00
Schrijf je dan hieronder snel in en maak gebruik van deze korting.

10 december 2021

 gratis tips hoe je geld overhoudt

gratis sessie carolien vos budgetbuddy

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen. Ze staan vol met praktische tips en verhalen.

Had je hier wat aan? Wil je meer van dit soort tips & inzichten?

Dat kan! Gratis en voor niets ontvang je ze wekelijks in je mailbox!

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring.

Ik ga vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring

VOLG JE ME AL OP FACEBOOK, LINKED-IN OF INSTAGRAM? DAAR DEEL IK OOK VEEL TIPS EN ADVIEZEN.