is jouw glas half vol of half leeg, waar heb je invloed opIs jouw glas half vol of half leeg?

Voor mij is de vraag, is jouw glas half vol of half leeg een hele simpele.
Mijn glas is altijd half vol en als hij niet vol genoeg is, schenk ik nog een beetje bij.

Dit werkt voor mij letterlijk en figuurlijk zo. Ik houd namelijk erg van lekkere wijntjes of een bubbel. Dus ik zorg er wel voor dat mijn glas altijd gevuld blijft.

Goed verhaal, maar dat was natuurlijk niet de insteek van deze blog. Dat bespreken we nog wel een keer onder het genot van een glaasje wijn 😉


Waar heb je wél invloed op?

Voor mij is het glas altijd half vol en geniet dan ook volop van wat ik wel heb.
Ik kan me bijna niet voorstellen hoe het is om je te richten op dingen die er niet zijn, of waar je zelf geen invloed op hebt.

Ik ben opgevoed met het idee, dat alles mogelijk is als je er maar voor 100% je best voor doet. Pak je eigen verantwoordelijkheid en richt je op die dingen waar jij invloed op hebt. Nou dat zijn 3 zinnen die heel makkelijk op papier te zetten zijn. Maar het ook daadwerkelijk altijd zo vol te houden, is niet altijd eenvoudig.


Is het een probleem of een uitdaging?

Zo zie ik veel mensen om me heen die altijd problemen hebben. Druk, geen geld, ze verdienen te weinig, ze kunnen niet sparen, hun partner geeft teveel geld uit. Vaak overtuigingen die we onszelf wijsmaken.

Wat als je deze problemen (en ik zie het als excuses om de situatie zo te laten), om zou zetten in uitdagingen? Wat zou het betekenen om van al deze problemen eens te analyseren en te zien waar je wel invloed op hebt en te kijken wat je wel hebt?

Geen geld, te weinig verdienen, niet kunnen sparen, etc Hoe zou je dit kunnen omzetten naar hoe je slimmer met je geld om kunt gaan?

Hoe kan het dat je vrienden het dan wel zo goed voor elkaar hebben? Een mooie auto voor de deur, een fijn huis en er altijd top uitzien. Ze kunnen uitgeven wat ze willen. Ze zullen we een super inkomen hebben! Toch?
Of toch niet? Wie zal het zeggen. Er wordt in Nederland nauwelijks gepraat over je salaris en hoeveel je verdient, dus waarschijnlijk blijven dit aannames.Baal, accepteer en kom in actie

Je kan je blind staren op wat anderen hebben (of lijkt te hebben), maar misschien is dat groene gras van de buren wel nep. Oftewel lijkt het mooier dan het is. De buitenkant zegt niet altijd alles en misschien is die auto gekocht op afbetaling en bouwen ze geen spaargeld of buffers op.

Je richten op het lege gedeelte van het glas en het kijken naar anderen, drijft jou nog verder af van waar je zelf invloed op hebt.

Ok, je mag balen als je tegenslag hebt of de dingen niet gaan zoals je zou willen. Maar accepteer het en kom in actie. Denk in het hier en nu en denk in mogelijkheden, zoek de kansen. Wat kan er wel? Stap over je trots heen, vraag om hulp. Je zult zien als je zelf letterlijk in beweging komt, dat je situatie al snel zal verbeteren.

Wanneer je kijkt naar wat je wel hebt, zul je daar ook meer van gaan genieten en waarderen. Waarschijnlijk heb je meer dan je denkt. Ben je niet blij met de situatie zoals het nu is? Ook dat is prima. Dan heb je een doel, die maak je concreet. Je wilt bijvoorbeeld naast een lekker leven nu, ook buffers opbouwen voor later.

Dromen zijn goed en zorgen ervoor dat je in beweging blijft. Maak dat doel concreet in een actieplan. Want dromen alleen is niet genoeg om te krijgen wat je wilt.
Bedenk dus waar je invloed op hebt (glas half vol), maak een actieplan, maak duidelijke afspraken met je zelf of schakel hulp in om je doelen te bereiken.


Dus is jouw glas half leeg? Vul hem dan snel bij tot half vol of zelfs helemaal vol….


Wil jij slimmer om gaan met je geld? Weer financiële rust ervaren? Wil jij weer de baas zijn over je welverdiende geld? Ik deel graag hiermijn 5 GRATIS gouden tipsmet je, die voor mij hebben gezorgd dat ik zorgeloos kan genieten van wat ik heb, maar ook mijn dromen concreet maak in wat ik nog graag zou willen.

Verder bied ik het programma “bouw buffers & behoud je lekkere leven”Daarin neem ik je mee in het concreet maken van je dromen, je doelen en een actieplan. Overzicht in je inkomsten en uitgaven. Na 12 weken ben je in staat om zelf in de lead te zijn en zorg je er zelf voor dat je geld gaat naar de dingen die voor jou écht belangrijk zijn.

Vragen, interesse of opmerkingen? Ik vind het belangrijk dat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen. Je kan gratis een kennismaking plannen. Zie hierde link: gratis kennismaking.

26 februari 2021

5 gratis tips hoe je meer geld overhoudt om opzij te zetten

gratis sesse carolien vos budgetbuddy

5 Gouden gratis tips hoe je meer geld overhoudt om opzij te zetten.

Meld je hier aan en ontvang direct de 5 gouden tips hoe je meer geld overhoudt. Je krijgt daarbij wekelijks tips & adviezen per mail.

Ik ga vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.

Zie voor meer info de privacy verklaring