Hoezo geef je je geld zo makkelijk uit nadat je salaris net is gestort?

JE SALARIS WORDT GESTORT EN DAN…..BRANDT HET GELD IN JE ZAK.

Black Friday had niet op een beter moment gepland kunnen worden dan vandaag. Hoezo?
Kijk maar eens op je bankrekening. Hoe sta je er vandaag voor? Best wel prima denk ik.
Terwijl dat er een paar dagen toch een stuk beroerder uitzag gok ik.

En nee, ik kan niet stiekem op je bankrekening meekijkenūüėČ

Niet voor niks is black Friday in het leven geroepen, precies nadat je salaris is gestort.
Het is een commerci√ęle truc waar winkels jou willen verleiden tot kopen, precies op het moment dat jouw geld in je zak brandt.

Hoezo geef je je geld zo makkelijk uit nadat je salaris net is gestort?


Dit is gewoon hoe het werkt. We voelen ons weer trots en rijk op het moment dat het salaris is gestort. De eerste 2 weken van de maand gaan dan ook prima. Je bent je zorgen even vergeten, er lijkt weer meer mogelijk. Voor je het weet heb je je winkelmandje weer gevuld, heb je afgerekend en ben je in het bezit van een mooie nieuwe trui.


Zeker wanneer je van salaris moment naar salaris moment leeft, zul je minimaal vooruit kijken.


Je bent hoogstwaarschijnlijk al blij als je de maand weer gehaald hebt.
Het gevoel om er weer even goed voor te staan, geeft lucht en je hoeft je even geen zorgen te maken.
Je hoeft nu ook niet te kiezen of offers te brengen, een ultiem fijn gevoel. Totdat je in week 3 en 4 van de maand komt ( of nog erger, week 5…).

Maar de grap is , wat overigens niet grappig is, maar wel de waarheid… geen keuze is ook een keuze. Je kiest hier namelijk voor jouw korte termijn behoeftes, zonder maar 1 seconde na te denken over de consequenties voor de toekomst.
En die toekomst hoeft niet over een paar jaar te zijn, die kan zelfs al angstig dichtbij komen, zodat je elke maand een stukje maand overhoudt in plaats van geld….

Denk na over de alternatieven kosten.


Dat zijn de dingen die je nu of in de toekomst moet laten om iets te kunnen doen. Je zult dus keuzes moeten maken. Koop ik dit nu? En wat kan ik dan niet doen?
Zodra je het ‚Äúgeld aspect‚ÄĚ er uit laat, voelt het minder zwaar en kun je makkelijker beslissen of je nu een lekker etentje doet of dat je het geld in je zak houdt, omdat je voor een grote vakantie spaart.

Zet al je extra inkomsten opzij.


Wanneer je extra geld krijgt, bijvoorbeeld vakantiegeld of een eindejaar bonus, parkeer dit zo snel mogelijk naar een spaarrekening. Want dit geld geef je nog makkelijker uit, omdat dit toch als extra voelt. Ik merk vaak dat dit vaak als wisselgeld wordt ingezet om toch net de verkeerde keuzes te maken. Dus slaap er nog een nachtje over. Zet het weg, dan is altijd veiliger dan wanneer je het op je betaalrekening laat staan.

Hoe sta jij er nu voor? En hoe schat je dat in over 3 weken? Wil je daar eens over sparren? Plan dan gerust een gratis financieel groei gesprek sessie in. . Ik kijk dan graag met je mee hoe jij er voor kunt zorgen dat jij er alle weken van maand rustig bij zit.