Hoe blijf je van je spaarrekening af

Heel eerlijk? Ik heb ook een haat-liefde verhouding met mijn spaarrekening.
Elke maand gaat er netjes direct een deel van de inkomsten naar de spaarrekening. Ik ken mezelf namelijk, je gelooft het vast niet, maar óók ik houd geen geld over aan het einde van de maand als ik het niet direct wegzet. Dus ik begrijp maar al te goed, dat je dit soort trucjes moet uithalen om te zorgen dat de spaarrekening groeit in plaats van slinkt…Waarom is het dan toch zo lastig?
Ik geloof dat de meeste ingewikkelde uitdaging misschien nog wel is, om het geld op de spaarrekening te houden. Want hoe vaak kom je niet in de verleiding om toch heel even wat geld terug te storten naar de betaalrekening, omdat je nu iets ziet wat je graag wilt hebben? Je stort het de maand erna wel terug (not).

En dan is dit nog een “bewust” moment waarop je jezelf dan hoort zeggen: “heb ik dit echt nodig”? Op dat moment is het antwoord simpel ja en aanvaard je de consequenties voor je spaarsaldo.De reden waarom dit vaak gebeurt, is omdat je korte termijn aankoop heel concreet en tastbaar is.
Je weet wat je er voor krijgt. Maar weet je ook wat je krijgt voor de spaarcenten op de rekening? Zolang jij dat blijft zien als abstracte cijfertjes, heeft het weinig emotie. Dan is de (korte termijn) keuze natuurlijk snel gemaakt, je hebt er geen gevoel bij.


Tip: maak jouw dromen & doelen zo concreet mogelijk en bepaal welk bedrag je hier voor nodig hebt.
Je doet het misschien andersom en dan werkt het niet. Je probeert te sparen, maar het is niet altijd duidelijk waarvoor. Als je dit te vaag laat, zal het éct heel moeilijk zijn om van je spaarrekening af te blijven.

(wil je hier nog meer over weten,klik dan hier en je ontvangt direct een link in je mailbox naar een masterclass die ik hier over opnam).

Wat ik ook veel zie gebeuren, is dat er wel gespaard wordt, maar structureel elke maand toch wordt teruggestort, omdat je anders niet uitkomt. En dan wordt het heel gevaarlijk. Want hoe komt het dat je eerste denkt dat je uitkomt met je geld voor die maand? En halverwege de maand toch elke keer weer moet bijstorten?


Het wordt tricky, omdat je vaak niet eens meer echt weet waar het geld naar toe is gegaan🤔

Herken je jezelf hierin? Dan wordt het tijd dat je gaat traceren waar je je geld aan uitgeeft. Moet dat écht? Ja, dan moet echt. Er kunnen namelijk 2 conclusies uitkomen.

1.     Je geeft inderdaad meer geld dan nodig of kan.
2.     Je spaardoelen zijn te ambitieus en je zult je zelf meer uitgeef- budget moeten geven.
Niks is zo frustrerend om te denken dat je flink kunt sparen en tot de conclusies moet komen dat het keer op keer niet lukt.


Welke acties pak jij vandaag op, zodat je spaargeld lekker blijft staan?
(en ik weet hoe lastig deze vraag is op 22 april en het salaris pas ná het weekend binnen komt….)


Leuk als je dat eens wilt delen, wie weet heb ik nog wel een extra tip voor je.

22 april 2022

 gratis tips hoe je geld overhoudt

gratis sessie carolien vos budgetbuddy

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen. Ze staan vol met praktische tips en verhalen.

Had je hier wat aan? Wil je meer van dit soort tips & inzichten?

Dat kan! Gratis en voor niets ontvang je ze wekelijks in je mailbox!

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring.

Ik ga vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring

VOLG JE ME AL OP Instagram, LINKED-IN OF facebook? DAAR DEEL IK OOK VEEL TIPS EN ADVIEZEN.