Heb jij je verwarming uit?

Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit een budgetcoach ging worden die allerlei bespaartips zou gaan geven over hoe je het beste kunt bezuinigen op je energierekening. Ik houd van comfort en wil er zelf ook niet koud bij zitten en ik ga graag in een warm bad. Het voelt toch wat armoedig om met een fleecekleed te klappertanden op de bank. Maar ik moet toch toegeven dat ik er inmiddels wel iets anders naar kijk…


"Dat je het kunt betalen, hoeft nog niet te betekenen dat je het ook moet doen."


Want het gaat inmiddels niet meer om dubbeltjes werk. Het gaat om serieus veel geld. In sommige gevallen wordt de energierekening nog hoger dan de hypotheek die je betaalt!


De verwarming hebben wij thuis nog niet aangehad. (Oké, we hebben een goed geïsoleerd huis en we hebben natuurlijk prachtig weer gehad in oktober…maar toch😉)


Ik heb wél besloten om niet straks met 16 graden de winter door te brengen. Maar er gaat wel degelijk een goede klok op de thermostaat en een graadje minder is ook geen probleem.


Inmiddels zijn mijn kinderen ook gedrild om de lichten uit te doen als er niemand is. De opladers worden braaf uit de stopcontacten gehaald. Er wordt geen half uur meer gedoucht.
Tot zover de keuzes voor nu. Bewuster met energie, maar wel naar comfortabel.


Deze acties zijn natuurlijk onvoldoende om de hoge rekening te voorkomen, maar ik ben bereid daar meer voor te betalen. Natuurlijk baal ik ook dat het een belachelijk hoog bedrag gaat worden, maar ik heb er nu geen invloed op, dus zonde van de energie.(je eigen energie dan hé)

Ik zie veel mensen blijven hangen in de frustratie van alle prijsverhogingen zonder te kijken wat er wél kan.


Omdat ik bereid ben (ok, gedwongen) meer te betalen voor mijn energie, betekent het dat ik ergens minder zal moeten uitgeven. Alles draait om keuzes.


Je zult out of the box moeten denken. Een hoge energie rekening is juist het moment om (opnieuw) naar je financiën te kijken, waar je andere keuzes moet maken.


Heb jij al goed gekeken naar jouw financiën welke keuzes jij gaat maken? Want je zult ergens anders iets minder of niet moeten doen. Slecht nieuws misschien, maar wel de realiteit.

Want het rechtsreeks alleen van je spaargeld af te laten gaan, is ook zonde toch?


Maar heb je geen idee hoe dan? Waar al het geld nu eigenlijk blijft? Of weet je het wel ongeveer, maar heb je het overzicht niet? Weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je het wel, maar kom je maar niet in actie…


Volgens mij ben je niet de enige! Maar wordt de urgentie om actie te ondernemen wel steeds hoger!


Daarom organiseer ik een (online) workshop "financieel plan" op vrijdag 18 november 9.30-12.30.


Tijdens deze training leg ik je uit hoe je overzicht houdt op je inkomsten en uitgaven. Wat je moet doen om juist te budgetteren, oftewel de do’s en don’ts. Vertel ik je de geheimen wat de meest gemaakte fouten zijn en waarom het je dus nog niet gelukt is.


Uiteraard krijg je tips & trucs hoe je slim keuzes kunt maken en geld over kunt houden.

Als bonus ontvang je de complete template om al jouw inkomsten, uitgaven en spaardoelen in te zetten voor een heel jaar.(excel én een versie waar je op kunt schrijven)


Zodat jij ook direct een strak financieel plan kunt maken en jij helemaal klaar bent voor 2023!


Praktisch:
✅Investering is €97,- incl BTW.
✅I Vrijdag 18 november 9.30-12.30
✅I Online, dus je hoeft het huis niet uit.
✅I Zorg dat je er bij bent, er komt geen replay.


Meld je hier aan wanneer je het gevoel hebt dat dit het moment is om eindelijk eens overzicht te creëren, dan zet ik je op de lijst!

28 oktober 2022

 gratis tips hoe je geld overhoudt

gratis sessie carolien vos budgetbuddy

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen. Ze staan vol met praktische tips en verhalen.

Had je hier wat aan? Wil je meer van dit soort tips & inzichten?

Dat kan! Gratis en voor niets ontvang je ze wekelijks in je mailbox!

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring.

Ik ga vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring

VOLG JE ME AL OP Instagram, LINKED-IN OF facebook? DAAR DEEL IK OOK VEEL TIPS EN ADVIEZEN.