Voorkom geldzorgen en zorg voor je geld

Hoe ga jij met je geld om? Lijkt jouw geld soms te verdwijnen en weet je niet altijd waaraan?
Ben jij zuinig genoeg op je welverdiende geld of denk je dat het toch slimmer kan?
Denk je nu, mwah, dat kan wel beter en wil je beter voor je geld zorgen? Lees dan nog even verder.

Voorkom geldzorgen en zorg voor je geld

Stel jezelf eens voor dat geld echt aan de boom zou groeien.


Misschien is deze metafoor niet helemaal lekker gekozen, want ik heb zelf geen groene vingers en laat zelfs nog een cactus dood gaan😉

Maar goed, even terug naar de boom. Stel je voor dat je in de luxe positie zat, dat je zo’n mooie geldboom in je tuin had staan. Wat zou je dan doen? Juist, goed verzorgen toch?!
Maar waarom doe je dat dan niet met je geld ?

Wees overtuigd van het feit dat jij goed met geld om kunt gaan.


Jouw overtuigingen hoe je naar de boom kijkt en wat je er overdenkt, maakt dat jouw boom gaat groeien of niet. Of hij mooie euroblaadjes krijgt of niet. Mijn overtuiging dat ik geen groene vingers heb, zal me dus in de weg gaan zitten om daadwerkelijk goed voor de boom te kunnen zorgen, omdat ik denk dat het me toch niet lukt.
Mijn woorden verander ik daarom bij deze, “ja, ik ga goed voor deze boom zorgen en heb er vertrouwen in dat dat me lukt”. Voel je het verschil? Ze zeggen wel eens wat je aandacht geeft, groeit. En ik wil niks liever dat deze boom groeit en bloeit en briefjes geld blijft af geven.

Je inkomen zegt niks over geld overhouden


Zo werkt dat exact hetzelfde met jouw gedachten en overtuigingen over geld. Als je jezelf hebt wijs gemaakt dat je altijd harder moet werken om meer geld over te houden, dan blijf je harder werken en blijft er hoogstwaarschijnlijk niet eens meer geld over, omdat je jezelf ook wel wat wilt gunnen. De luxe dingen worden steeds meer normaal en je zult steeds meer nodig hebben. Je zal zien dat je boom steeds verder wordt kaalgeplukt.

Hoe zorg ik dan goed voor mijn geldboom?


Allereerst is een goede bodem nodig om de boom te planten. Ga dus bij jezelf na, wat jouw overtuigingen zijn over geld. Is de bodem nog niet helemaal goed? Zorg dan dat je hulp inschakelt om er een vruchtbare bodem van te maken. Geef je boom genoeg voeding, oftewel een fijn salaris en kijk waar er nog mogelijkheden liggen voor extra voeding. Alle beetjes helpen om er een fantastische boom van te maken. Natuurlijk mag je hier van genieten en de vruchten van plukken. Zolang je de boom goed verzorgd en weet dat je alle vruchten goed gebruikt en een bestemming voor hebt die voor jou belangrijk is, dan kun je er eindeloos van genieten.

Misschien was deze BLOG wel één van de meest zweverige van allemaal, maar het kan verhelderend werken om geld in je hoofd te vervangen door iets anders, en dan krijgt het een hele andere lading. Zorg jij goed genoeg voor je geld? En had je wat aan deze metafoor? Wil je me dat eens laten weten?