Waarom je met alleen bespaartips nooit je dromen zult waarmaken

In de blog van vorige week heb ik het over de connecting the dots gehad.

De keuzes die je maakt in je leven, bepalen waar je nu staat. Heb je die nog niet gelezen? Kijk dan nog even hier. Ik deel daar onder andere een mooi filmpje van Steve Jobs, echt de moeite waard om eens naar te kijken.

Gek genoeg, komen mijn eigen gedachtes ook altijd vrij als ik het een en ander op papier zet.
Zo stond ik deze week stil bij dat ene besluit wat maakte dat ik anders ben gaan kijken naar een rijk leven.

December 2016 was het. Ik weet het nog goed. Mijn man en ik zaten aan de keukentafel. Hij was zo klaar met z’n werk. 10 jaar lang werkte hij bij het bekendste sportmerk van de wereld, een toonaangevend bedrijf met voldoende mogelijkheden zou je zeggen. Toch was de uitdaging er niet meer voor hem, daarnaast weigerde hij om nog langer zijn visie om te buigen naar mee moeten praten met wat van hem verwacht werd.

Het besloot zijn baan op te zeggen, zijn hart te volgen en in het diepe te springen in een totaal andere business, het importeren van biologische wijnen. Nogal een beslissing. Het idee van die wijn vond ik uiteraard wel direct een goed plan😉.

De eerste grote les die ik hier uit heb gehaald. Durf te kiezen voor wat jij belangrijk vindt. Waar word jij blij van? Niet wat een ander vindt, of hoe het hoort.

Want hoe “hoort: het eigenlijk?


Durf te dromen, maar nog belangrijker, zorg dat je de stap zet om het ook daadwerkelijk te gaan doen.

Wat is er nodig om ook datgene te doen waar je van droomt?
Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Natuurlijk zeg je niet zo maar je baan op. De rekeningen moeten wel gewoon betaald worden laten we maar zeggen.

Aan diezelfde keukentafel hebben we de laptop erbij gepakt en zijn druk gaan rekenen. Welke bedrag moet er minimaal binnen komen om alle uitgaven te kunnen doen? Bij de eerste rekensom kwamen al snel rode cijfers. Ga maar eens van 2 salarissen, naar 1. We hadden een hypotheek en 2 kinderen in de opvang. Reken uit je winst.

Maar wat ik van huis uit heb geleerd is, als het net niet kan, dan kan het toch. Net zo lang zoekend naar opties hoe we dit wel voor elkaar kregen.
Het lukten ons uiteindelijk om onze begroting kloppend te krijgen.

Makkelijk? Nou nee, niet echt.
Mensen vragen weleens, welke bespaartips heb je? Ik zie dat anders, om echt een zo’n grote stap te zetten, zul je niet voldoende hebben aan iets beter opletten en je energierekening iets naar beneden zetten.

Je zult grotere beslissingen moeten durven maken, die zorgen dat jij je dromen kunt gaan realiseren.
Beslissingen die niet altijd eenvoudig zijn. Beslissingen die creativiteit vragen. Beslissingen waar je soms je ego voor aan de kant moet zetten.


En eerlijk is eerlijk, het hebben van het welbekende F* you money helpt ook voor de nodige rust. (F* you money = een financiële buffer voor het geval je zelf besluit even niet te werken of met minder inkomen).

Deze beslissingen hebben er voor gezorgd dat de dromen voor mijn man op dat moment realiteit werden. Wat weer een positief effect had op het hele gezin. Zo veel meer rust en vrijheid.

Dat is wat ik jou ook gun. Je dromen kunnen volgen, zonder belemmerd te zijn door de factor “geld”.

Daarom organiseer ik een gratis masterclass deze maand met daarin de 5 stappen om jouw financiële doelen te halen.


Helemaal gratis, duurt ongeveer en uurtje.

Daarna snap je waarom het niet eerder gelukt is om geld opzij te zetten en hoe je dit wel kunt doen.

Ben je er bij?