Dit is waarom het sparen niet lukt

DIT IS WAAROM HET SPAREN NIET LUKT

“IK KAP ER MEE, HET HEEFT TOCH GEEN ZIN”.

“Waarom zou ik alle uitgaven bijhouden, als het toch geen effect heeft? Het saldo van de spaarrekening staat weer precies hetzelfde erbij als een paar maanden geleden. Ik kan dit gewoon niet en ben nu zo druk dat ik ook niet zou weten wanneer ik dit zou moeten doen”.

Dit is niet de eerste klant die ik spreek, die deze uitspraken doet. Waarom lukt het sparen niet? Werkt het dan écht niet? Klopt de methode die ik aanbied niet? Ik heb toch tools genoeg aangeboden die écht het verschil maken? Dat is vaak genoeg bewezen. Klanten halen fantastische resultaten, waarvan ik zeker durf te zeggen dat het écht kan en mogelijk is.

Waarom is geld sparen dan zo ongelooflijk lastig is?


Geld opzij zetten lijkt allemaal zo simpel. Je zet al je inkomsten op een rijtje, trekt daar je uitgaven vanaf en voilà, er rolt uit hoeveel geld je overhoudt. Precies… dat zijn de cijfers op papier. Want hoezo voel je deze positieve vibe niet zo als je naar je bank- en spaarrekening kijkt?

Het bijhouden van je uitgaven is natuurlijk essentieel om te weten hoe je er voor staat. Alleen het noteren van de cijfers, brengt je nog niet waar je naar toe wilt. De vraag is, wat doe je met die informatie?


Ze zag het nut van haar uitgaven bijhouden niet

Ze had het een tijdje gedaan, maar er was niks veranderd. Nogal logisch zou je zeggen, ze ondernam er geen actie op. Ze wilde wel geld sparen, maar was niet bereid om keuzes te maken in haar uitgaven nu.
Ze nam geen beslissingen om het anders te doen. Dáár ligt het antwoord waarom het niet lukte.

Ik kan je nog zoveel excel sheets of templates geven, het gaat er om dat jij bereid bent te doen wat nodig is om je doelen te halen.

Zo lukt sparen wel

Het gaat met vallen en opstaan, de welbekende weg naar Rome. Iedereen neemt een andere route en krijgt met verschillende omstandigheden te maken. Zolang jij je bestemming voor ogen hebt, moet het lukken. Dan moet je wel blijven lopen, ondanks de hobbels die je tegenkomt. Niet opgeven en in actie blijven. Alleen dán zal het resultaat volgen.

Ben jij bereid om offers te brengen? Om eens nee te zeggen tegen die dingen die nu belangrijk lijken, maar achteraf jouw toekomst plannen in de weg zitten?

Hoe graag wil je het écht?
Goede vraag om eens over na te denken 😉

Geef je geld de juiste bestemming

Ben jij klaar voor actie? Ook al is het soms confronterend? Bestel dan vandaag nog de moneyplanner! Een mooie planner waar je voor 12 maanden al je geldzaken kunt bijhouden zodat jouw actie gepland én uitgevoerd gaan worden!