hoe jij de waarde bepaalt, wat mag het kosten?

Hoe jij de waarde bepaalt.

Na deze mooie zonnige dagen, kijk ik echt uit naar de zomervakantie. We hebben de vakantie geboekt, met het idee, we zie wel hoe het loopt, corona-maatregelen-technisch. Heb jij al iets geboekt of op het oog? Of blijf je thuis? Dat kan ook lekker zijn met dit weer.

Als onze vakantie doorgaat, dan wordt het een fijne camping in Zuid-Frankrijk. De voorpret begint bij ons thuis al met het inpakken. Want ook al zitten we er al best luxe bij met een sta caravan tussen de tentjes, we nemen ook altijd nog wat extra luxe mee van huis.

Standaard gaan onze wijnglazen mee bijvoorbeeld. Best wel decadent zou je denken. Maar niks is minder waar. Uit onderzoek is gebleken, dat wanneer je een bijvoorbeeld een goede wijn uit een theeglas drinkt, je de wijn echt op een lagere waarde schat.

En ik ben echt een wijnliefhebber en is het dus helemaal niet raar wanneer je uit een mooi glas drinkt. Luxe zit dus niet altijd alleen in een dure wijn op zich, maar des temeer in welk glas je het schenkt.

Wat ook interessant is, is wat iets mag kosten.

Dat hangt ook vaak af van de ambiance waar we ons in bevinden en wat er voor over hebben. Koop jij thuis vaak water in een fles? Ik vind kraanwater echt prima, dus ik doe dat bijna nooit. Ik neem van huis uit ook vaak een eigen gevulde fles met water mee.
Maar wat als je op vakantie bent, op het strand en je hebt onwijs dorst. Je loopt naar een strandtentje. Wauw, € 3,50 voor een halve liter water! Toch doe je dit. Terwijl wanneer je thuis in de supermarkt loopt, je dit er nooit voor over zou hebben.

Dit is wat ons brein met ons doet. We laten de prijs die we bereid zijn te betalen, afhangen van hoe we ons op dat moment voelen, de sfeer die er gecreëerd wordt. Ik hoef niet uit te leggen dat een lekkere cocktail op het strand bijna nooit te duur is…

Uiteindelijk is het vraag en aanbod wat de prijs bepaalt.
Wanneer er veel behoefte is aan iets, zal de prijs toenemen. Dit zie je ook extreem in de huizenmarkt. De vraagprijs is allang niet meer de prijs die daadwerkelijk betaald wordt. Het aantal geïnteresseerde mensen bepaalt uiteindelijk wat de koopsom zal worden.


Graag wil ik nog wat heel anders waardevols met je delen.
Wil jij nu eindelijks een genoeg geld overhouden om financiële buffers op te bouwen of om jouw dromen te kunnen realiseren? Dat kan! Woensdag 16 juni om 9.30 én om 20.00 geef ik een GRATIS online masterclass. Ja, je leest het goed, gratis. Ik zal je veel waardevolle informatie geven waar je direct mee aan de slag kunt.

Wanneer moet je je opgegeven?
Wanneer je een voldoende verdient , maar jouw geld uit te handen lijkt te glippen elke maand.
Wanneer je elke maand meer probeerty te sparen , maar er nooit geld "over" is....
Als je in de stress raakt als je naar je spaarrekening kijkt... je hebt echt niet genoeg gespaard voor wanneer er onverwachte tegenvallers aankomen, laat staan dat je je dromen kunt gaan realiseren.

Na deze masterclass, weet je hoe meer geld over kan houden en hoe jij je spaarrekening kan laten groeien zodat jij buffers kan opbouwen en financiële rust zal vinden.

Wil jij dit ook? Schrijf hier in voor de online masterclass de 5 stappen naar financiële rust op woensdag 16 juni 9.30 of 20.00.

04 juni 2021

gratis online masterclass in 5 stappen naar financiële rust


Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen. Ze staan vol met praktische tips en verhalen.

Had je hier wat aan? Wil je meer van dit soort tips & inzichten?

Dat kan! Gratis en voor niets ontvang je ze wekelijks in je mailbox!

Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring.

Ik ga vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Zie voor meer info de privacy verklaring

VOLG JE ME AL OP FACEBOOK, LINKED-IN OF INSTAGRAM? DAAR DEEL IK OOK VEEL TIPS EN ADVIEZEN.