Budgetbuddy business
Jij wilt toch ook FinancIEEL bewuste medewerkers?

Herken jij dit?


Dagelijks lees je in het nieuws over de hoge inflatie, de stijgende energieprijzen en de boodschappen die skyhigh worden. Het raakt veel van jullie medewerkers en je maakt je serieus zorgen over hun financiële gezondheid en daarmee dus met het hoge ziekteverzuim en de verlaagde productiviteit binnen jullie bedrijf.  

De voorstellen vanuit de overheid dat werkgevers de lonen moeten verhogen is het gesprek van de dag op de wandelgangen. Je weet dat er iets moet gebeuren, maar om nou zomaar iedereen salarisverhoging te geven? Bovendien is dat geen duurzame optie op lange termijn.

Jullie hechten veel waarde aan vitale medewerkers. Het programma voor een betere work-life balans, voldoende bewegen en een goed voedingspatroon heeft dan ook een plek binnen het HR beleid. Wat ontbreekt is een preventief programma om de medewerkers financieel gezond te krijgen en houden.

Je bent zelf al aan de slag gegaan om informatie en handige sites te delen met de medewerkers waar ze terecht kunnen met vragen. Maar dit blijven natuurlijk lappen saaie tekst waarvan je niet precies weet of de boodschap nou aan is gekomen en of er überhaupt wel actie op wordt ondernomen.

Praten over geld met collega's, hoe dan? Er heerst zo'n taboe op het onderwerp, je vraagt je serieus af hoe je dit onder de aandacht gaat brengen in de teams. Je merkt dat het onderwerp ook wel de nodige schaamte met zich meebrengt en altijd vanuit schulden en problemen wordt benaderd.

PRATEN OVER GELD INGEWIKKELD? TE GEVOELIG BINNEN JULLIE BEDRIJF? DIT KAN ECHT OP EEN POSTIEVE EN LAAGDREMPELIGE MANIER!

Hoe zou het zijn voor je als:

Je een concreet plan hebt staan hoe je jouw medewerkers financieel bewust maakt voor nu en voor de toekomst, ongeacht de situatie waar ze in zitten en je daarmee minder uitval hebt en geen onnodige kosten maakt?

Je zonder dat je continue salarissen hoeft te verhogen, jouw medewerkers leert hoe ze slimmer en bewuster met hun geld om kunnen gaan?

Je een programma hebt staan waar je alle aspecten van het levenswiel kunt aanbieden aan al je medewerkers, waardoor je echt het verschil kunt maken aan de kwaliteit van iemands leven?

Je het onderwerp "geld" op een laagdrempelige manier kunt aanbieden die voor iedereen geschikt is? Zodat je je medewerkers stimuleert om zelf de regie te pakken over hun financiële gezondheid?

Je het voor elkaar krijgt dat praten over geld niet saai of lastig hoeft te zijn? Dat je je medewerkers inspireert om pro-actief aan de bel te trekken in situaties waarin zij hulp nodig hebben? Een veilige omgeving waar ze elkaar juist ook motiveren om in mogelijkheden en toekomstdromen te denken?

Is dat wat jij wilt? Dat kan!

Het budgetbuddy voor business programma is geen standaard training.
Wel werk ik volgens mijn bewezen stappenplan, die voor iedereen werkt, vertaald naar de waarden en wensen van jouw bedrijf.
Het programma is geschikt voor iedereen, zowel medewerkers met lagere inkomens als directieleden.
Of je slim met geld om kunt gaan, heeft namelijk niks te maken met de hoogte van je salaris...


De vorm is vrij en afhankelijk van het aantal deelnemers en de keuzes voor anonimiteit.
Het traject kan bestaan groepstrainingen, masterclasses, workshops en Q&A's, maar ook uit schaalbare content zoals video's, opdrachten, infographics en nieuwsbrieven.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor 1 op 1 coachingtrajecten. Verder bied ik ook voor HR en managers gerichtte workshops aan, hoe je het gesprek met de medewerkers aan kunt gaan om over geld te praten en waar ze terecht kunnen.

Budgetbuddy business 6 stappenplan

1. jouw waarheid

Weet waarom je doet wat je doet.
Financieel bewust worden.
Waar sta je nu?

2. Jouw succesformule

Gaan doen wat je belangrijk vindt.

2. Stip op de horizon

Dromen & doelen 1-5-10 jaar.

Waar wil je naar toe?

3. Routeplanner

Wat is er nodig om te komen waar je heen wilt?
Aanleren & toepassen

4. Plan de campagne

Plannen uitvoeren, actie!
Automatiseren.

5. STOP-KIJK-VERBETER-GO!

Wat gaat er goed, wat kan er beter.
Successen delen

Aan het einde van dit programma mag je het volgende verwachten:

Financieel bewuste medewerkers die goed in staat zijn om op veranderende situaties te anticiperen, zowel voor de korte als lange termijn.

Vermindering van het ziekteverzuim, verhoging van productiviteit en een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

Medewerkers die financiële rust ervaren en daarmee positief kijken naar hun toekomst perspectief.

Een financieel fit programma die voor alle medewerkers geschikt is en volledig op de kernwaarden van jullie bedrijf aansluit.

Een open sfeer waarin er geen taboe zit op het onderwerp geld, maar wordt gezien als een middel om dromen waar te maken.Download hier het A4: werkgevers A4.pdf

IS HET NIET OOK DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE WERKGEVER OM ERVOOR TE ZORGEN DAT JE MEDEWERKERS IN GOEDE GEZONDHEID HUN WERK KUNNEN DOEN? ZONDER ZICH ZORGEN TE HOEVEN MAKEN OF DE REKENINGEN WEL BETAALD KUNNEN WORDEN?

De investering van het programma hangt af van jullie wensen.

Graag bespreek ik alle mogelijkheden tijdens een vrijblijvende brainstorm sessie van +/- een uur.
Daarna kunnen we het plan concreet uitwerken en zal ik een offerte op maat verzorgen.

Veel gestelde vragen

Zijn de trainingen en workshops altijd op locatie of incompany?
Ik werk zowel op locatie als online. Fysieke locatie kunnen aangewezen worden of ik kan de totale verzorging van de locatie op me nemen. Tijdens de brainstorm sessie licht ik graag toe wat de opties zouden kunnen zijn.


Hoe ga je om met de privacy van de medewerkers?
Ik ga discreet om met de gegevens & informatie van de medewerkers. Zie hiervoor de privacy gegevens. Ik zal dan ook geen informatie verstrekken aan derden. Eventuele problemen die aan het licht komen en waar HR een helpende rol kan spelen, zal ik alleen met toestemming van de medewerker overleggen.


We hebben te maken met loonbeslagen, verzorg jij hier ook de begeleiding voor?
Nee, in principe doe ik dat niet. We kunnen dit per geval altijd bespreken en kijken wat ik kan doen. Anders geef ik graag de mogelijkheid bij wie je daarvoor terecht kunt.


Ik zou graag een éénmalige presentatie of workshops willen, kan dat ook?
Je kunt voor kiezen om bijvoorbeeld een éénmalige workshop of training aan te bieden aan de medwerkers.
Alles is afhankelijk van je wensen en het beoogde resultaat dat je wilt halen.


Ik heb nog wat vragen voordat ik een brainstormsessie inplan, waar kan ik die stellen?
Heb je nog vragen over het programma of heb je vragen die hier niet bij staan?
Stuur dan gerust een mail naar carolien@budgetbuddy.nl of geef me een belletje op 06-21449797