Je banksaldo is een spiegel van jezelf

Veel mensen denken nog steeds dat het hebben van veel geld wel zal betekenen dat je een goed salaris hebt. Maar klopt dat wel, heeft iedereen met een goed salaris ook veel geld?
Helaas spreek ik juist veel mensen waar precies het tegenovergestelde gebeurt.
Het lijkt wel hoe meer je verdient, hoe minder er overblijft…

Hoe kan het dan toch dat het op papier lijkt alsof er genoeg geld over is, maar dat je banksaldo wat anders zegt?

Het antwoord op deze vraag zul je niet vinden in een excelsheet of huishoudboekje. Wat is de reden dat al je geld elke maand opgaat? Ondanks een prima salaris? Ik denk dat je met antwoorden komt, zoals een hogere energierekening, dure kinderopvang, een hoge hypotheek, zorgverzekering. Dat soort zaken.


Klopt, ongetwijfeld gaat er een hoop geld weg naar je vaste lasten, gemiddeld zo’n 50% van je inkomsten.

Maar de vraag is, wat gebeurt er met die andere 50%? Dat is serieus geld. Weet jij waar het blijft?

Je banksaldo is een spiegel van jezelf


Waar besteed jij de helft van je salaris aan? En een nog belangrijkere vraag, weet je ook waarom? Je zult het antwoord moeten zoeken bij jezelf.

Durf jij jezelf in de spiegel aan te kijken en hardop te zeggen dat je er écht niks aan kunt doen?
Dat het jou gewoon overkomt? Steek jij je kop in het zand, omdat je er niet aan moet denken om hier mee aan de slag te gaan?

Een spiegel is confronterend

Omdat het je vertelt dat je anders moet gaan kijken naar dingen. Het vraagt moed om jezelf te veranderen. Het vraagt moed om keuzes te maken. Om nee te moeten zeggen, tegen jezelf, maar ook tegen anderen. Je wilt niemand teleurstellen.

Het is véééél makkelijker om wat vaste lasten te verlagen. Even uitzoeken en dan klaar. Maar geloof me, dat zal een beetje helpen, maar daar ligt de oplossing niet.

Durf jij de confrontatie aan te gaan? Omdat jouw dromen groter zijn dan je huidige banksaldo?
Plan dan hier direct een vrijblijvend financieel groei gesprek in, dan kijken we samen waar je tegen aan loopt en denk ik met je mee naar een oplossing.

Ben je (nog) niet toe aan deze spiegel? Luister dan wel even naar de podcast aflevering #47. Daar geef ik een belangrijk advies wat je kunt doen om niet meer van salarisstrook naar salarisstrook te leven.