Waarom stellen we financiële klusjes uit?

KEN JE DAT, VAN DIE TAAKJES DIE OP JE LIGGEN TE WACHTEN EN EEUWIG BLIJVEN LIGGEN?


Ik durf mezelf best een aanpakker te noemen, maar ook ik heb wel eens last van uitstelgedrag…

Je weet het allemaal best wel. Dat wanneer je kleine taakjes direct doet, het allemaal wel meevalt.
Zo probeer ik mijn was altijd bij te houden, anders wordt het letterlijk een berg met zooi.

Maar sommige taken lijken zo groot, dat je er gewoon niet aan wilt beginnen. Zo moeten wij hier thuis nodig schilderen. Bij het idee alleen al word ik moe. Het is niet alleen verven, maar schuren, opvullen, afplakken en je hele huis onderste boven.

Het verven zelf is niet zo’n ding, maar alles wat er bij komt kijken wel. Het resultaat? Ik stel het uit. Tot het echt niet meer kan… nou dat moment is bijna zover. De muren zijn meer grijs melange dan wit. Ik zal er toch echt aan moeten geloven.


Waarom stellen we dit soort klussen toch zo vaak uit?

Terwijl je weet dat je heel blij kan worden van het resultaat?

Ik kom dit ook veel tegen bij mijn mensen die bij me komen en graag overzicht en controle willen over hun financiën. Of het nu gaat om overzicht houden of minder uit willen uitgeven, ze beginner er maar niet aan.

Waarom? Omdat je op een gegeven moment niet meer weet waar je moet beginnen. De noodzaak om dit aan te pakken wordt hoger, maar de drempel om overheen te stappen wordt ook steeds hoger.
De post zal misschien zelf letterlijk een een hele stapel worden.


Wist je dat zelfs 40% van de Nederlandse huishoudens moeite heeft om zijn financiële huishouden op orde te houden?


Want ja, het is soms net een huishouden… Niet altijd even leuk, maar wel nodig.

Mijn tip, begin bij het begin. Ga gewoon starten. Begin boven aan de stapel. Begin met het overzicht te creëren en kijk daarna pas wat er anders en beter kan.

Grip hebben op je geldzaken levert zoveel op. Maar je moet wel eerste in actie komen ne de eerste stap gaan zetten.

Vind je lastig en weet je écht niet waar je moet beginnen? Plan dan een vrijblijvende afspraak in en ik geef je de tips hoe dat je het beste kunt doen!