Creëer budget voor jouw dromen

ZET JE DROMEN OM IN EEN FINANCIEEL STRAK PLAN.

“Ja, maar als ik meer ga verdienen, dan pas gaat het me lukken om dit bedrag te sparen” hoor ik haar zeggen. “Ja, ik hoor wat je zegt”, zeg ik. Je wilt nog harder gaan werken om eindelijk die bruiloft te kunnen betalen.
“Weet je wel wat zo’n bruiloft kost?” gaat ze verder. “Ja, ik weet het, ik ben al heel wat jaartjes geleden getrouwd”. “Ja, maar jij verdient ook vast veel meer dan ik”.

Uit dit korte gesprek haal ik heel veel inzichten en ga die hier met je delen. Pas op, ik kan wat kritisch zijn😉. En overal waar “bruiloft” staat, mag je aan je eigen grote droom denken.

Het leven is vol keuzes, vul het niet met excuses.

Ken je dat zinnetje? Vul hem zelf maar in.
Ja, maar…als…dan…

Ja als ik maar genoeg geld verdien, dan kan ik alles doen wat ik wil. Forget it! Het zal nooit gebeuren. Waarom denk je dat het later wel lukt? En wat is in jouw ogen dan genoeg verdienen? Wanneer ga je dan echt een substantieel bedrag opzij leggen? Hoeveel salaris (of omzet) verhoging staat daar tegenover?

Weet je ook daadwerkelijk wat een bruiloft kost.

Soms zijn je dromen zo groot dat ze bijna onwerkelijk lijken. Maar weet je ook wat een bruiloft zoals jij hem het allerliefst zou willen hebben, echt kost? Heb je daadwerkelijk een realistisch beeld hiervan? Je kunt dit heel makkelijk, vaak vrijblijvend informeren bij een goede weddingplanner zoals bijvoorbeeld bij kirschweddings.
Dan weet je waar je het over hebt, dan maak je je droom concreet in euro’s. Dan weet je ook of dit écht niet past, of nu niet past. En kan je kijken welke keuzes je wilt maken. Dan is veel meer mogelijk dan je denkt.


Die zal wel veel verdienen.

Het gaat er niet om wat je verdient, het gaat er om wat je ervan overhoudt en of je geld gaat naar die dingen die jij belangrijk vindt. Vind jij je droombruiloft echt belangrijk? Dan zorg je ervoor dat je geld daarnaar toe gaat, links om of rechts om.
Hoe bereid ben je om er andere dingen voor te laten.
Wil je er niet veel voor laten? Geen probleem, maar stel jezelf dan de vraag of je droom wel groot genoeg is.

Alle kleine stapjes bij elkaar zorgen dat jij de finish haalt.

Is jouw droom echt groot genoeg, en wil je dit heel graag, maar weet je alleen niet hoe en waar je moet beginnen? Mijn grootste geheim, beging gewoon vandaag, kleine beetjes maken een hele berg. Maar als je niet begint, dan zal de berg nooit groeien, hoe graag je ook wilt.

Als je een beeld hebt van wat jouw droom daadwerkelijk kost, maak dit grote bedrag dan kleiner. Wanneer wil je x bedrag gespaard hebben? Deel dan dit bedrag door het aantal maanden, weken en desnoods dagen. Zo heb je kleinere bedragen staan die je gaat sparen. Bedenk ook welke uitgaven je daarvoor gaat laten.

Als je dit consequent toepast, zul je zien dat je aan het einde van de rit het hele bedrag gespaard hebt en jouw droom werkelijkheid zal worden.

Ik hoop dat jij ook wat aan deze inzichten hebt gehad. Wil je me dat laten weten?

Wil je echt in actie komen om nu eindelijk eens buffers op te bouwen en je dromen realiseren?

Kom dan naar de gratis masterclass , daar neem ik je mee in dé 5 stappen die nodig zijn om jouw financiële doelen te halen. Leuk als je erbij bent!