Bespaar tot €900 per jaar 5 tips voor het verlagen van vaste lasten

5 tips voor het verlagen van vaste lasten die geen tijd kosten.

Alhoewel ik niet vaak bespaartips geef voor vaste lasten, is dit wel één van de makkelijkste dingen om snel geld te besparen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door je vaste lasten te verlagen. Het mooie van vaste lasten is dat ze, in tegenstelling tot variabele kosten, niet afhankelijk zijn van je dagelijkse uitgavenpatroon. Je hoeft je gedrag niet drastisch te veranderen om geld te besparen op vaste lasten.

En ik ken mijn lezers een beetje, tijd is geld. Daarom bied ik je ook direct een oplossing wat jou nog geen 5 minuten kost en wat je zomaar een paar honderd euro kan opleveren.

1. Geld besparen op abonnementen

Een snelle en effectieve manier om geld te besparen, is door je abonnementen kritisch te bekijken. Denk aan streamingdiensten, tijdschriften, sportschoolabonnementen en meer. Zeg abonnementen op die je niet echt gebruikt of waar je zonder kunt. Door dit te doen, kun je direct geld besparen zonder dat het invloed heeft op je dagelijkse routine.

2. Vergelijk en switch van energieleverancier

Veel mensen betalen te veel voor energie simpelweg omdat ze niet overstappen naar een goedkoper tarief. Met behulp van online vergelijkingssites kun je snel zien of je kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Een simpele switch kan je jaarlijks meer dan 300 euro opleveren, zonder dat je daarvoor je energiegebruik hoeft aan te passen. Geen zin om dit zelf te doen? I got you! Laat PennySave het voor je doen!

3. Verlaag je hypotheekrente

Als de WOZ-waarde van je huis hoger is dan je resterende hypotheekschuld, kun je mogelijk in aanmerking komen voor een lagere hypotheekrente. Dit komt omdat een hogere WOZ-waarde resulteert in een lagere loan-to-value ratio (LTV), wat gunstig is voor geldverstrekkers. Controleer de WOZ-waarde van je huis, bereken je LTV en neem contact op met je hypotheekverstrekker om te zien of ze bereid zijn om je rente te herzien op basis van de nieuwe informatie. Vergeet niet om de specifieke regels van je hypotheekverstrekker te controleren voordat je actie onderneemt.

4. Onderhandel over je vaste lasten

Het loont om te onderhandelen over je vaste lasten, zoals internet- tv en telefoonabonnementen. Maar waarom zou je dit zelf doen als PennySave het voor je kan regelen? Zij hebben de expertise om de beste deals voor je te vinden en te onderhandelen met je huidige aanbieders. Zo kun je besparen zonder dat het je extra tijd en moeite kost.

5. Bespaar op transportkosten

Transportkosten, zoals benzine en autoverzekeringen, kunnen een grote hap uit je budget nemen. Kijk naar manieren om deze kosten te verlagen, zoals carpoolen of het vergelijken van autoverzekeringstarieven. Ook hier kan PennySave je helpen om te besparen zonder concessies te doen aan je huidige dekking.

Wil je direct aan de slag met het besparen op je vaste lasten? Meld je dan aan bij PennySave. Binnen 5 minuten kun je jouw besparing aanvragen. PennySave helpt je tot wel €900 per jaar te besparen op internet, TV en bellen, energie en autoverzekeringen. Met dezelfde voorwaarden als je huidige aanbieder, maar voor een lagere prijs.

Deze blog bevat affiliatie links. Ik heb PennySave zelf ook ingeschakeld voor mijn eigen vaste lasten en ben zeer tevreden over de snelle service, de besparing en het gemak. Tof als je de vriendencode “Budgetbuddy” wilt gebruiken.