Trap eens wat heilige huisjes in

We hebben allemaal wel van die dingen die we gewend zijn en waar we geen concessies aan willen doen. Je doet dit jaren zo en vindt het ook belangrijk om te kunnen behouden. De zogenaamde heilige huisjes. Ik zie veel mensen vasthouden aan hun heilige huisjes en komen daardoor elke maand geld te kort. Omdat ze geen keuzes maken in welke heilige huisjes er nou echt toe doen. Hoe meer geld er besteed kan worden, hoe meer heilige huisjes er zijn.

Ik deel er een aantal met je.
Ik kan NIET zonder mijn huishoudelijke hulp.
Uit eten moet toch wel kunnen?
Sorry, maar ik ga er niet als een sloeber bij lopen, ik wil wel gewoon nieuwe kleren kunnen kopen.
Ik haal al zolang ik me kan herinneren mijn brood bij de bakker.
Ik ga echt niet ineens in een tent kamperen.
Wijn uit de supermarkt vind ik gewoon niet lekker.
Een weekendje weg moet toch wel kunnen met zo’n drukke baan?
Ik houd nou eenmaal van mooie dingen.
Ik laat niemand anders aan mijn haar komen.
De oppas gaat echt niet de deur niet uit, dan kunnen we nooit meer uit eten.


Dit is trouwens echt zonder enig oordeel. Ik heb namelijk zelf ook een aantal heilige huisjes waar niemand aan mag komen. Zo geniet ik van een lekker wijntje (niet de goedkoopste troep uit de supermarkt), wil ik altijd verse groenten kunnen eten (geen diepvries of uit blik). Wil ik minimaal 1x per jaar goed op vakantie. Vind ik het belangrijk dat we op goede schoenen lopen (geen plastic shit). Ben ik niet bereid om met de bus te gaan en neem liever de auto. Oh ja, ik drink thuis altijd alleen nespresso koffie.


Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat zal voor jou niet anders zijn. Ik forceer ook nooit iemand om alle fijne dingen op te geven, zelfs niet tijdens mijn coaching trajecten. Je leven is te leuk om er niet van te genieten. En terecht!


Toch een heftige vraag voor je. Wat zou je doen als jij vandaag nog maar de helft van je inkomen zou kunnen besteden? Welke heilige huisjes blijven erover? En welke zou je als eerste in trappen?


Met mijn eisen lijst vind je mij misschien een luxe poes. Maar weet dat ik meerdere malen in werkelijkheid mijn salaris door de helft heb zien gaan. Dat doet pijn kan ik je zeggen. Dan moet je keuzes maken. Of je het nou wilt of niet. En dan is het heel fijn als je weet wat voor jou nou eigenlijk écht belangrijk is. Je zult zien dat het dan best meevalt.


Weet je wat pas magisch is? Het moment dat je wél gewoon je salaris op 100% hebt én dat jouw geld alleen gaat naar je ECHT heilige huisjes….


Wil je weten waar er voor jouw kansen liggen om dit ook te realiseren?
Ik kijk graag met je mee tijdens een 30 minuten vrijblijvende en gratis online call en deel daar mijn 2 ultieme tips met je.

Meld je dan hier even aan