Hoeveel abonnementen kan je hebben?

Gemiddeld hebben Nederlanders zo’n 14 abonnementen. Waar is het allemaal goed voor en heb je ze écht allemaal nodig?

Zonder dat je je er altijd van bewust bent, groeien het aantal abonnementen. Het blijkt een populaire manier van marketing omdat de bedragen per maand niet zo groot lijken. Totdat je ze eens bij elkaar op gaat tellen….

Wanneer je met je geldzaken aan de gang gaat, zul je er waarschijnlijk snel achter komen dat je meer abonnementen hebt dan je in eerste instantie dacht.

Sportcontributie, je dagelijkse krantje, goede doelen, loterijen, netflix, Icloud, apps, maandelijks een nieuwe boxershort, je kunt het zo gek niet bedenken waar je tegenwoordig allemaal een abonnement kan afsluiten.

Geheel onschuldig, want de maandelijkse bedragen zijn vaak niet zo hoog en je kunt het toch zo weer opzeggen?

Alleen dat laatste gebeurt nooit. Of bijna nooit.

Abonnementen lopen ongemerkt (te lang) door.

We vergeten het op te zeggen, of we weten überhaupt niet eens meer van het bestaan af!
Waarom zeggen we dan niet gewoon op?

Voor sommige heerst een heel groot FOMO gevoel. Oftewel, als je het niet meer hebt, dan mis je toch wel wat. En dat willen we nou juist niet, iets missen of verliezen.
Zeker wanneer de eventuele opbrengst van jouw maandelijkse bijdrage misschien wel meer kan worden.

Zo is het nogal een beslissing om je loterijen op te zeggen.
Stel je voor dat…

Heel eerlijk?

Hoe vaak is het al gebeurd de je afgelopen 10 jaar een prijs hebt gewonnen?

Ja, misschien een reep chocola of een 2e gratis kaartje naar de Efteling. Kost je alsnog geld en als je in die 10 jaar het geld opzij had gezet, had je minimaal 4 gezinnen gratis mee kunnen nemen naar een pretpark. Dus houd je zelf niet voor de gek!

Krijg grip op je geldzaken

Ga vandaag nog met een kammetje door al je abonnementen. Welke gebruik je écht? Waar word je echt blij van? Behoud die vooral als dat kan. Maar durf ook kritisch te kijken naar degene die alleen maar geld kosten. Dit geld kun je goed gebruiken voor leukere dingen.

Het leuke van abonnementen opzeggen, is dat je niet alleen deze maand profijt hebt, maar óók alle maanden die nog gaan komen!

Wil je actief aan de slag om te kijken waar jouw geld nu naar toe gaat? Bestel dan de moneyplanner! Een mooie planner waar je voor 12 maanden al je geldzaken kunt plannen!