Zo ga je om met een hoge energierekening

Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit een budgetcoach ging worden die allerlei bespaartips zou gaan geven over hoe je het beste kunt bezuinigen op je energierekening. Ik houd van comfort en wil er zelf ook niet koud bij zitten en ik ga graag in een warm bad. Het voelt toch wat armoedig om met een fleecekleed te klappertanden op de bank. Maar ik moet toch toegeven dat ik er inmiddels wel iets anders naar kijk….

“Dat je het kunt betalen, hoeft nog niet te betekenen dat je het ook moet doen.”

Want het gaat inmiddels niet meer om dubbeltjes werk. Het gaat om serieus veel geld. In sommige gevallen wordt de energierekening nog hoger dan de hypotheek die je betaalt!

De verwarming hebben wij thuis nog niet aangehad. (Oké, we hebben een goed geïsoleerd huis en we hebben natuurlijk prachtig weer gehad in oktober…maar toch😉)

Ik heb wél besloten om niet straks met 16 graden de winter door te brengen. Maar er gaat wel degelijk een goede klok op de thermostaat en een graadje minder is ook geen probleem.

Inmiddels zijn mijn kinderen ook gedrild om de lichten uit te doen als er niemand is. De opladers worden braaf uit de stopcontacten gehaald. Er wordt geen half uur meer gedoucht.
Tot zover de keuzes voor nu. Bewuster met energie, maar wel nog comfortabel.

Deze acties zijn natuurlijk onvoldoende om de hoge rekening te voorkomen, maar ik ben bereid daar meer voor te betalen. Natuurlijk baal ik ook dat het een belachelijk hoog bedrag gaat worden, maar ik heb er nu geen invloed op, dus zonde van de energie.(je eigen energie dan hé)

Ik zie veel mensen blijven hangen in de frustratie van alle prijsverhogingen zonder te kijken wat er wél kan.

Omdat ik bereid ben (ok, gedwongen) meer te betalen voor mijn energierekening, betekent het dat ik ergens minder zal moeten uitgeven. Alles draait om keuzes.

Je zult out of the box moeten denken. Een hoge energie rekening is juist het moment om (opnieuw) naar je financiën te kijken, waar je andere keuzes moet maken.

Heb jij al goed gekeken naar jouw financiën en welke keuzes jij gaat maken? Want je zult ergens anders iets minder of niet moeten doen. Slecht nieuws misschien, maar wel de realiteit.

Want het rechtsreeks alleen van je spaargeld af te laten gaan, is ook zonde toch?

Maar heb je geen idee hoe dan? Waar al het geld nu eigenlijk blijft? Of weet je het wel ongeveer, maar heb je het overzicht niet? Weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je het wel, maar kom je maar niet in actie…

Volgens mij ben je niet de enige! Maar wordt de urgentie om actie te ondernemen wel steeds hoger!

Neem eens een kijkje bij mijn programma “bouw buffers & behoud een lekker leven”.

Tijdens dit programma gaan we samen aan de slag met overzicht creëren, zodat je zelf kunt zien waar je geld naar toe gaat en welke keuzes je kunt of moet maken. Aan het einde van het traject staan jouw financiën als een huis.

Je kunt deze training zelfstandig volgen in de online e-learning, maar er is ook de optie om het samen te doen en dan maken we samen een volledig op maat gemaakt plan.


Meld je hier aan wanneer je het gevoel hebt dat dit het moment is om eindelijk eens overzicht te creëren, zodat je geld overhoudt.