Zo gaat jouw geld naar de écht belangrijke dingen

Op het moment dat ik BLOG schrijf, ben ik op vakantie met mijn gezin in Italië.

Ik hoor ik je denken, heeft ze dan serieus haar laptop meegenomen. Ja dus.
Al het werk heb ik afgerond voor mijn vertrek, maar deze BLOG wilde ik in alle rust kunnen schrijven en dat kan niet beter dan hier.

Vanuit de rust hier, komen er allemaal weer nieuwe ideeën en inspiratie naar boven. Hoe fijn is het als je volledig je hoofd leeg kan maken, met op dat moment niet meer dan vragen zorgen als “wat gaan we eten”? en “wat zullen we eens gaan doen vandaag”.

Meer dan ooit besef ik deze week wat voor fantastisch leven ik heb. Zo ontzettend dankbaar dat we in een prachtige groene omgeving zitten in dit prachtige huis. Dankbaar dat ik mijn zus een aantal dagen heb mogen laten meegenieten van deze fijne plek.

En dit vertel ik niet om op te scheppen of je jaloers te maken.
Het zijn eigenlijk de belangrijkste lessen die ik er zelf uit heb getrokken die ik graag met je wil delen.


Creëer jouw eigen lekkerste leven.


Deze vakantie is voor mij het ultieme voorbeeld van de prioriteiten op de juiste plek leggen. Mijn dochter stapte de auto uit na 1600 kilometer en zei direct : “Als het moest, had ik nog wel een dag in de auto willen zitten”, dan weet je dus dat je een goede keuze hebt gemaakt.

Begin van dit jaar hebben mijn man en ik nog eens goed gekeken, waar we nu écht gelukkig van worden en hoe onze toekomst er uit kan komen te zien. Uiteraard heb je naast tijd, ook een flinke zak met geld nodig om de meeste dromen ook daadwerkelijke haalbaar te krijgen.

Onze droom is om vrijstaand te wonen met veel groen erom. Meer ruimte rondom het huis. Als wij onze eigen woning naar een bosrijkere omgeving konden verplaatsten, zou dat perfect zijn.
We weten allemaal hoe de huizenmarkt in elkaar zit, dus voorlopig blijft het bij rondneuzen op funda, maar er is nog niks concreets voorbij gekomen.

Moet je dan je droom laten varen? Nee, want ik weet zeker dat er een dag komt dat dit gaat lukken. Naast wensen, werken we er hard voor om deze droom uit te laten komen.


Ga alvast je droom leven.


Om het ultieme vrije, groene gevoel nu al te voelen, hebben we dit jaar 2 mega goede beslissingen gemaakt. In het voorjaar heb ik een weekend weg geboekt met z’n tweeën, een wellness huisje midden in de bossen. Hier werd onze droom nog sterker aangewakkerd en gingen we de plannen veel concreter maken en serieus nemen. Het zou best wel mogelijk kunnen zijn.

De tweede beslissing was het boeken van het huis in Italië waar we nu 2 weken in mogen verblijven. Wat een paradijs. Helemaal vrij, midden in de natuur en uitzicht op zee. Gewoon Wauw.
Ik geniet hier van elk moment. Het moment dat ik nu in de ochtendzon zit te typen terwijl de rest nog ligt te slapen. De kinderen die volledig tot rust komen, het heerlijke buiten leven en natuurlijk de overheerlijke wijntjes en pasta’s.

Mede mogelijk gemaakt doordat we de rest van het jaar keuzes maken die niet altijd populair zijn. Waar je nee moet zeggen tegen anderen of tegen jezelf als je weer eens in de verleiding komt om spullen te kopen die niet per se nodig zijn.

Al die keren “nee” bij elkaar, maken dat ik nu volledig kan genieten van wat er écht toe doet en onze droom letterlijk een stukje dichterbij voel komen.

Het gaat dus niet alleen om het hebben van een droom en daar naar toe werken. Het gaat er om dat je een reis gaat maken om die droom te bereiken. Dan komen er “ineens” heel veel geniet- momenten op je pad, die je anders niet had gehad of gezien.

Wat zijn jouw dromen?
En hoe zorg jij er voor dat ze dichterbij komen, zodat je NU je mooiste leven leeft?
Leuk als je dat zou willen delen.